Saunaschroten

Wanneer u een sauna gaat bouwen, heeft u schroten nodig voor de afwerking van uw wanden. Niet alle houtsoorten zijn geschikt voor verwerking in de sauna. Het is belangrijk dat het hout voor de sauna goed is gedroogd. Ook de snelheid waarmee de houtsoort groeit, is van belang. Snel groeiend hout trekt namelijk sneller krom. Hoe dunner de jaarring van het hout, hoe hoger de kwaliteit.

Wij hebben een aantal houtsoorten voor de bouw van sauna's voor u geselecteerd. Deze saunaschroten of schrootjes zijn van speciale houtsoorten, die geschikt zijn voor de bouw van sauna's.

De meest bekende en klassieke houtsoort voor de bouw van sauna's is vurenhout. Vurenhout is er in veel verschillende soorten, afhankelijk van de herkomst. Hout dat groeit in koudere gebieden is doorgaans van een hogere kwaliteit. Om deze reden bieden wij u Nordische fichte schroten. U herkent deze houtsoort aan de goud-gele kleur en de karakteristieke noestjes in het hout. Dit creëert een klassieke, speelse afwerking van uw sauna.

Voor de modernere sauna's wordt vaak gekozen voor een strakkere, noestvrije houtsoort. Espen- en elzenhout zijn hier twee goede voorbeelden van. Espenhout kunt u herkennen aan de witte kleur met subtiele vlammen in het hout. Elzen is een lichte, bruin/roze houtsoort en heeft eveneens subtiele vlammen in het hout. Beide houtsoorten zijn van hoge kwaliteit en speciaal geschikt voor het bouwen van sauna's.

Voor de gemiddelde sauna zijn ongeveer 100 schroten nodig. Hiermee kunt u voor uzelf bereken wat de kosten voor het bekleden van uw wanden ongeveer zullen zijn.

Hieronder ziet u een overzicht van de houtsoorten die wij leveren voor het bouwen van uw sauna. Natuurlijk geeft onze website een goed beeld van de schroten, maar u kunt de kwaliteit en afwerking nog beter bepalen als u bij ons de schroten komt bekijken.